ANAF intenționează să modifice reglementările referitoare la informațiile conținute în registrul național de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat în transparență decizională un proiect de ordin pentru modificarea OPANAF nr. 4156/2017 pentru aprobarea informațiilor conținute în registrul național de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în județe și în sectoarele municipiului București, precum și metodologia și procedura de înregistrare a acestora.

Inițiatorii proiectului menționează, în Referatul de aprobare care însoțește proiectul de act normativ, că, în scopul derulării în bune condiții a activității atât la nivelul administrației fiscale, cât și al operatorilor economici implicați, din perspectiva obligației stipulate la ART. II din HG nr. 355/2023 privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin HG nr. 479/2003, precum și ca urmare a analizei aspectelor rezultate din practica aplicării dispozițiilor normative care reglementează obligația operatorilor economici de utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a intervenit necesitatea modificării OPANAF nr. 4.156/2017.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.