Granturi pentru capital de lucru: Termen prelungit pentru depunerea raportului final. Doar anumiți beneficiari au obligația depunerii acestuia

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit, până la 28 februarie 2023, termenul pentru depunerea raportului final privind utilizarea granturilor pentru capital de lucru și a restrâns numărul beneficiarilor care au obligația transmiterii acestuia. În acest sens, ministerul a emis o nouă instrucțiune, nr. 61/20.01.2023, ce abrogă prevederile anterioare referitoare la depunerea raportului final de către toți beneficiarii Măsurii 2 Granturi pentru capital de lucru. Potrivit noilor prevederi, „beneficiarii prevăzuți în Anexa 2 la prezenta instrucțiune (…) vor depune raportul final detaliat privind utilizarea fondurilor primite”.

Instrucțiunea nr. 61/20.01.2023 menține cerințele anterioare referitoare la faptul că beneficiarii selectați vor ține cont de observațiile și/sau solicitările de clarificări sau de recuperare totală/parțială a finanțării, transmise de instituțiile competente în urma verificării raportului de progres depus de beneficiar în platforma IMM Recover – Granturi IMM.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.