Mesajul Guvernului României, transmis de Mihnea Claudiu Drumea, consilier de stat

Bună ziua, doamnelor și domnilor,

Voi da citire mesajului pe care domnul prim-ministru Nicolae Ciucă îl adresează cu ocazia aniversării a 101 ani de la înființare:

Stimați membri CECCAR, onorați invitați,

În numele domnului prim-ministru, vă felicit cu ocazia împlinirii a 101 ani de la înființare, ani în care profesia dumneavoastră a reprezentat unul dintre pilonii pe care s-a bazat economia României. Sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, sub egida căruia se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale a Contabilului Român, ilustrează rolul important pe care îl are profesia  contabilă în transformările economice care au avut loc de-a lungul timpului.

Profesioniștii contabili, pe care cu onoare îi reprezentați, au fost obligați să răspundă provocărilor, să se adapteze din mers schimbărilor societății și să găsească soluții pentru a rămâne competitivi și pentru a sprijini mediul de business și instituțiile publice, prin servicii de calitate, adaptate la standardele internaționale.

Prin munca dumneavoastră le oferiți siguranță antreprenorilor, companiilor și contribuiți cu succes la reziliența mediului de afaceri, o componentă esențială în vremurile complicate pe care le traversăm. Tema de dezbatere pe care ați ales-o la aniversarea din acest an, Rolul profesionistului contabil în asigurarea rezilienței afacerilor, arată că ați înțeles pe deplin rolul pe care îl aveți în societate și în dezvoltarea unui mediu economic competitiv și sustenabil. Sunteți parte a dezvoltării și modernizării României, sunteți esențiali pentru asigurarea rezilienței economiei naționale și am încredere că veți adapta la provocările legate de digitalizare și globalizare.

Vă urez mult succes în activitatea dumneavoastră și la cât mai multe aniversări cu realizări și împliniri profesionale!

Acesta a fost mesajul domnului prim-ministru, adresat cu ocazia împlinirii a 101 ani de la înființare. Vă mulțumesc!