Alte opinii cu privire la intentia de dezorganizare a CECCAR prin legiferare in Parlament

Patrimoniul CECCAR nu este public. CECCAR este un organism profesional de interes public cu patrimoniu privat, construit din veniturile corpului, fără absolut nici un ajutor din partea statului.

Prin demersurile care vor avea drept consecință dereglementarea profesiei contabile, ne vom pierde statutul de Profesie liberală.

Expertii contabili au fost la datorie in perioada pandemiei, alături de antreprenori și de legiuitori.

Am câștigat dreptul de a cere guvernanților sa ne protejeze profesia de acele persoane care au 160 de contracte de munca cu 1 ora pe luna și susțin ca este suficient pentru conducerea contabilității. Dar se pare ca propunerea noastră a fost eliminată.

Nu vrem sa fim folosiți ca paravan pentru înființarea firmelor de contabilitate de către alte persoane și profiturile sa fie distribuite către acestea.

Nu suntem de acord ca accesul la profesie sa fie permis “absolvenților de programe de masterat in domeniul științelor economice (chiar daca NU sunt licențiați in științe economice)”- preluat din PLx596 2018.

Nu vrem ca din contribuțiile membrilor CECCAR sa fie susținute, pe lângă cheltuielile de funcționare ale Corpului si cheltuielile curente și de CAPITAL ale Autorității de supraveghere.

Cine vor fi membrii in Comisia de disciplina cu pregătire juridică ? Pentru ca in mod sigur nu experți contabili. In ce alt organism profesional Comisia de disciplina are in componenta persoane care nu fac parte dintre membri !!!

 

Popescu Veronica Renate

Presedinte CECCAR Bihor

 

........................................................................

 

 

Parchetul General se implică în controversa momentului. Avertisment cu privire la desființarea profesiei de expert contabil https://evz.ro/parchetul-general-se-implica-in-controversa-momentului-avertisment-cu-privire-la-desfiintarea-profesiei-de-expert-contabil.html

sursa: evz.ro