MEAT: Aplicația de înscriere aferentă celei de-a doua sesiuni a Măsurii 1 de finanțare – „Microgranturi” a devenit activă

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) informează că aplicația de înscriere aferentă celei de-a doua sesiuni a Măsurii 1 de finanțare „Microgranturi” a devenit activă începând de astăzi, 25 octombrie 2021 ora 10.00, sistemul informatic permițând în prima oră de înscriere înregistrarea unui număr de 7.402 de aplicanți.

„Reamintim că ministerul și agențiile regionale oferă consiliere prin intermediul sistemului de call-center disponibil cu 24 de stații active la numărul 0219059, precum și faptul că aplicația informatică de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii «Microgranturi» va rămane activă până la data de 23 noiembrie 2021, ora 20.00”, precizează MEAT.

Reamintim că documentația  privind procedura de implementarea a măsurii se regăsește pe linkul: economie.gov.ro/anunt-microgranturi, iar pe site-ul instituției este postat un tutorial de înscriere care să faciliteze procesul de înscriere la adresa economie.gov.ro/tutorial-microgranturi.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

..................................................................................

MEAT a publicat un tutorial de preînscriere și înscriere pentru sesiunea a doua aferentă Măsurii 1 – „Microgranturi”

Pentru a veni în sprijinul viitorilor aplicanți ai celei de a doua sesiunii aferente Măsurii 1 – „Microgranturi” ce va fi deschisă pentru înscriere începând de luni, 25 octombrie 2021, ora 10.00 pe site-ul granturi.imm.gov.ro, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) au realizat un tutorial de preînscriere și înscriere cu toți pașii ce urmează a fi parcurși.

„Rugăm aplicanții interesați să studieze tutorialul pentru a se familiariza cu cerințele aplicației informatice”, subliniază reprezentanții MEAT, într-un comunicat.

Tutorialul poate fi accesat pe site-ul MEAT, aici.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

...........................................................................

MEAT va relansa, la 25 octombrie, Măsura 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”; preînscrierea în aplicație începe din 18 octombrie 2021

Ministerul Econonomiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță că Măsura 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completările și modificările ulterioare, va fi relansată la 25 octombrie 2021, ora 10:00. Din data de 18 octombrie 2021, va începe etapa de preînscriere pe platforma granturi.imm.gov.ro/auth/login.

„Procedura de implementare a Măsurii 1, care reprezintă ghidul aplicantului, se află în prezent la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pentru obținerea avizului final premergător aprobării și publicării în Monitorul Oficial al României. Aceasta a fost concepută conform prevederilor legislative în vigoare, respectiv OUG 130/2020 completată și modificată ulterior, precum și în baza propunerilor și sugestiilor transmise de mediul de afaceri în perioada în care a fost pusă în dezbatere publică”, se menționează într-un comunicat al MEAT.

După obținerea avizului de la MIPE, MEAT va transmite procedura spre publicare în Monitorul Oficial. În același timp, până la data de 18 octombrie 2021, aplicația creată de STS va fi testată,  astfel încât să răspundă tuturor cerințelor în momentul lansării.

Citește mai multe în CECCAR Business Magazine.

................................................................................

CECCAR Braila elibereaza, la cerere, Adeverinta din care sa rezulte ca puteti desfasura activitatile prevazute in clasa CAEN 6920, necesara pentru inscrierea in etapa 2 a programului  Măsura  1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”.