Cadrul general CDSB pentru raportarea informațiilor cu privire la mediu și schimbările climatice, tradus de CECCAR în limba română

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pune la dispoziția celor interesați versiunea în limba română a Cadrului general CDSB pentru raportarea informațiilor cu privire la mediu și schimbările climatice.

Climate Disclosure Standards Board (CDSB) a luat ființă în cadrul întrunirii anuale din 2007 a Forumului Economic Mondial și este un consorțiu internațional format din companii și ONG-uri pentru protecția mediului. CDSB urmărește standardizarea raportării informațiilor de mediu prin colaborare și prin identificarea și reunirea celor mai răspândite și testate modele de raportare care au apărut la nivel mondial. Prin urmare, Cadrul general CDSB adoptă principiile relevante din standardele și practicile existente cu care companiile sunt deja familiarizate. Acesta a fost elaborat conform obiectivelor de raportare financiară și modelelor de raportare oferite de alte organizații, furnizând completări și informații suplimentare pentru a asigura un mijloc de încorporare a informațiilor de mediu în raportul principal al unei organizații.

Primul Cadru general CDSB, Cadrul general pentru raportarea schimbărilor climatice, publicat în 2010, se concentra pe riscurile și oportunitățile generate de schimbările climatice pentru strategia, performanța financiară și starea unei organizații. În 2013, Consiliul CDSB a convenit asupra extinderii domeniului de aplicare al Cadrului general dincolo de schimbările climatice și emisiile de gaze cu efect de seră (GES) astfel încât să cuprindă informațiile de mediu și capitalul natural. De la publicarea inițială a acestuia în 2015, Cadrul general CDSB a fost îmbunătățit și actualizat pentru a îndeplini cât mai bine cerințele pieței și pentru a fi în pas cu evoluțiile acesteia.

Pentru a consulta publicația în limba română vă invităm să accesați secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.