IFAC: Promovarea unei profesii centrate pe oameni

International Federation of Accountants a publicat, în data de 7 decembrie 2020, un nou punct de vedere, care se concentrează pe aspectul uman al profesiei contabile, analizând relația dintre oamenii care alcătuiesc profesia, componentele-cheie ale acesteia (etică, educație, raționament profesional, valori) și angajamentul profesiei față de protejarea interesului public.

În articol, IFAC oferă idei și îndrumări cu privire la modul în care firmele, organizațiile și PAO-urile (organismele profesionale contabile) pot înțelege și aprecia mai bine beneficiile și provocările asociate unei profesii formate din oameni, evidențiind, de asemenea, relația dintre concentrarea pe capitalul uman și capacitatea de a atrage, a provoca și a păstra oamenii talentați pe întregul parcurs al carierei lor.

Nu în ultimul rând, IFAC subliniază importanța educației pentru o evoluție dinamică a profesiei și a diversității, incluziunii și egalității de șanse pentru îmbunătățirea profesiei și menținerea relevanței acesteia.

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați articolul publicat pe site-ul IFAC, disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul „Language”.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)