A fost promulgată Legea privind modificarea și completarea unor acte normative; sunt prevăzute modificări referitoare la înmatricularea unui comerciant la registrul comerțului și depunerea declarației privind beneficiarul real

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 23 octombrie, Legea privind modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 447/27.07.2020). Noul act normativ modifică și completează, între altele, Legea nr. 26/1990 privind Registrul Comerțului, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 4 februarie 1998, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, conform legii promulgate astăzi, în absența comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale, semnătura acestuia poate fi înlocuită prin prezentarea la Registrul Comerțului, de către avocat, a împuternicirii avocațiale care conține semnătura clientului, respectiv a comerciantului persoană fizică sau a reprezentantului asociației familiale.

Semnătura persoanei fizice trebuie dată personal în fața avocatului și va fi folosită în întreaga activitate a comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale. De asemenea, actul normativ prevede că dovedirea specimenului de semnătură a administratorilor și, după caz, a reprezentanților societăților, precum și a persoanelor împuternicite în condițiile legii să reprezinte regiile autonome sau organizațiile cooperatiste se face cu respectarea prevederilor art. 18 alin. (2)-(4).

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine